Koivuselkä

Koivuselän autiotupa sijaitsee Martimoaavan vaelluspolun varrella, noin 6km Hangassalmenahon parkkipaikalta. Autiotupaan kuuluu tuvan lisäksi nuotiopaikka sekä kuivakäymälä. Tuvan varustukseen kuuluu kamiina ja
makuupaikka kuudelle henkilölle.

Makuupaikat:6 henkilöä
Varustus:Kamiina
Käymälä:Kuivakäymälä
Lemmikit:Sallittu
Koordinaatit:lat: 65.84517 ° lon: 25.14773 °
Kartta:Autiotupa kartalla
Huomioitavaa:Noin sadan metrin päässä tuvasta sijaitsee lähde.
Lisätietoa:Luontoon.fi

Lisätietoja

Koivuselän autiotuvan läheisyydestä löytyy 1940-luvun lopulla Lauri Alakärpän löytämä Laurin lähde, josta saa raikasta lähdevettä ympäri vuoden. Lähteestä virtaava vesi ei jäädy talvellakaan ja vain kuivimpina kesinä lähde voi väliaikaisesti kuivua.

Koivuselän autiotupa on rakennettu vuonna 1992 Posiolla hirsirakentamisen kurssityönä ja sittemmin tuotu nykyiselle paikalleen. Tätä ennen autiotuvan läheisyydessä on ollut Oulu-yhtiön savottakämppä, joka on rakennettu 1950-luvun alussa.

Etäisyyksiä

  • Hangassalmenaho – Koivuselkä = 6km
  • Kivalo – Koivuselkä = 9km (Saunasaaren kautta)

4 kommenttia

  1. Kerran olin viikonloppureissulla kaverini kanssa menossa tuvalle ja silloin siellä oli pariskunta, joka oli vallannut tuvan. Olivat yöpyneet jo edellisen yön tuvassa. Keskustelussa tuli ilmi, että olivat jäämässä seuraavallekin yölle. Näitä autiotupia ei käsittääkseni ole tarkoitettu siihen, että varataan itselle useammaksi yöksi. Emme alkaneet asiaa pariskunnan kanssa tivaamaan, vaan jatkoimme matkaa saunasaaren autiotuvalle, jossa pystyimme olemaan yön.
    Olen kyllä yöpynyt tuvalla ja mukavaa tuossa tuvassa on, että lähellä on lähde.

    1. Hyvä nosto autiotupien etiketistä. Martimoaavan alueen kaikki tuvat ovat autiotupia eli niissä ei ole varausmahdollisuutta. Autiotupien kirjoittamaton sääntö on, että aikaisemmin tullut tekee aina tilaa myöhemmin tulevalle. Jos haluaa yöpyä samalla paikalla useamman yön, tulis majoite tuoda mukanaan juuri tälläistä tilannetta varten, kun tupaan olisi enemmän tulijoita. Ohjeita autiotupien käyttöön löytyy Luontoon.fi sivustolta.

  2. Tupa on mukava, mutta oman kokemukseni mukaan lämpiää hitaasti ja hieman heikosti. Lähdevesi on hyvää ja helposti saatavilla. Myyriä on aina välillä, niin ruoat kannattaa laittaa roikkumaan yöksi.

Oletko vieraillut taukopaikalla tai reitillä? Kerro terveisesi paikasta muille retkeilijöille.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *