Ellun Pilkin tarina pilkkikisoista Martimojärvellä

Koska Martimojärvellä ei ollut järjestetty aikaisemmin pilkkikisoja kävi Ellun Pilkki blogin Mika testaamassa järven ennen kisoja ja selvittämässä soveltuuko järvi kisoihin. Testipäivänä Mikalla kala oli syönyt heikosti, mutta ahvenet olivat olleet sitäkin isompia.

”Testipäivänä satoi lunta ja jää oli ollut lumeton edelliset päivät joten kalakin söi heikosti. Ahvenia tuli ainoastaan yksi kairattua reikää kohti. Yllätys oli että osa oli isoja n.350gr.” 

Jännittäviä hetkiä kisassa tuli vastaan kun hauki iski kiinni, mutta hauki ja kädet eivät mahtuneetkaan reikään samaan aikaan. Niinpä Mika nosti hauen suusta jäälle, mistä seurauksena hän sai käteensä useita haavoja.

”Yhdessä vaiheessa uudella reijällä josta sain ensin kaksi ahventa iski suuri hauki ja kiire tuli vetää siimaa ulos kelattomasta hiilikuituvavasta jotta pääsisin väsyttämään hauen. Taistelin haukea ylös  n. 10min ennen kuin hauki väsyi ja koitin kiduksen takaa nostaa hauen ylös mutta molemmat kädet ja kala ei mahtunut yhtäaikaa reikään joten otin oikealla kädellä kalan suusta kiinni ja sain rimpuilevan hauen jäälle.”

Tarinasta jäi isot ahvenet ajatuksiin, täytyy itsekin käydä joskus niitä narraamassa. Hyvältä maistuis halsterissa nuotiolla paistettuna…

Lue koko blogijuttu Ellun Pilkki-blogista »