Kivalo

Kivalon autiotupa ei ole mikään helposti saavutettava autiotupa vaikka lähimmälle tielle ei ole kuin reilu kilometri. Kivalon autiotupa sijaitsee Keski-Penikan laella keskellä rakkakivikkoa ja sinne parhaiten pääsee kulkemalla Keski-Penikan näkötornin reittiä Kivalon p-paikalta.

Makuupaikat:4 henkilöä
Varustus:Kamiina
Käymälä:Kuivakäymälä
Lemmikit:Sallittu
Koordinaatit:lat: 65.87108 ° lon: 25.02838 °
Kartta:Autiotupa kartalla
Muuta:Tulentekopaikka ja näköalatorni
Huomioitavaa:Tuvan läheisyydessä ei ole vedenottopaikkaa
Lisätietoa:Luontoon.fi

Lisätietoa

Autiotuvan lisäksi pihapiiristä löytyy tulentekopaikka, kuivakäymälä sekä entinen palovartijan torni, joka toimii näköalatornina. Kivalon autiotupa on rakennettu kesällä 2009. Kamiinalla varustettu tupa tarjoaa majoitustilaa neljälle henkilölle. Tuvalle suuntaavien tulee huomata, ettei tuvan läheisyydessä ole vedenottopaikkaa vaan vesi pitää tuoda puolentoista kilometrin päästä Jääkärikämpän läheltä löytyvästä lähteestä.

Kivalon autiotupa ei ole alkuperäinen palovartijan tupa vaan paikalla on ollut ennen nykyistä tupaa 1960-luvulla paikalle kuljetettu työmaaparakin mallinen kämppä, joka on purettu samaan aikaan kuin nykyistä autiotupaa on rakennettu. Entiseen palovartijan torniin pääsee ihastelemaan maisemia.

Etäisyyksiä

 • Kivalo – Saunasaari = 6km
 • Kivalo – Koivuselkä = 9km (Saunasaaren kautta)
 • Kivalo-Hangassalmenaho = 14km

7 kommenttia

 1. Yksi hienoimpia paikkoja, missä on autiotupa! Pariin kertaan olen käynyt ja kerran yöpynyt. Huono puoli paikassa on, että vedenottomahdollisuutta ei ole. Ainakaan minä en löytänyt-eli oman veden kannoin mukanani.

  1. Näin se juurikin on, että Kivalon tuvalla ei ole vedenottomahdollisuutta, joutuu tuomaan omat vedet mukana. Lähin lähde löytyy Kivalon Jääkärikämpän laavun luota.

 2. Vietimme vp tänään upeassa ilmassa kivalon autioituvalla. Tai oli ihanat hetket siihen saakka, kun menin nuotiopaikalle, huomioin kyllä korkealla olevan istuinriman, ja että se pitää huolella astua. Kuinka ollakaan siinä oli oksa joka jäi jalan alle,kun pudotusta oli, ja kaaduin todella pahasti, löin oik jalan kahdesta kohtaa, mutta onneksi sain pään suojattua.
  MIKSI SIINÄ EI OLE ASKELMAA KUN MENEE NUOTIOLLE, TODELLA VAARALLINEN PAIKKA. AINAKIN 50cm on korkeat penkit jotka pitää ylittää.
  Poistulo olikin sitten erijuttu. Täpärä tilanne oli.
  Tehkää siihen muutos. Ihmisiä käy paljon.
  Onneksi oli auttaja ja silmin näkijä..

  1. Onpa ikävä kuulla. Onneksi saitte apua. Kannattaa laittaa Metsähallitukselle viestiä, esim. luontoon.fi palautelomakkeen kautta: https://www.luontoon.fi/palaute. Metsähallitus on alueen ylläpitäjä ja vastaa rakenteiden huollosta.

 3. Onnistuuko Jääkärimajalta kulku Näkötornille jotain reittiä ?

  1. Hei, merkittyä reittiä ei kulje Jääkärikämpältä suoraan Kivalon näkötornille. Kämpältä pääsee kyllä oikaisemaan samoilemalla vanhaa laskettelurinnettä pitkin Kivalon päälle, mutta tämä reitti vaatii vähän seikkailumieltä. 🙂

 4. Tulipaikka kivalon autiotupa
  Pihalla olevassa tulipaikassa grilli rauta poikki mahtavat näköalat

Oletko vieraillut taukopaikalla tai reitillä? Kerro terveisesi paikasta muille retkeilijöille.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *