Kivalon Jääkärikämppä

Kivalon Jääkärikämppä on pieni päivätupa Keski-Penikan juurella, noin 300 metriä Oravankankaan tieltä. Jääkärikämpälle pääsee parhaiten Kivalon p-paikalta retkeilyreittiä pitkin. 

Makuupaikat:
Varustus:Takka
Käymälä:Kuivakäymälä
Lemmikit:Sallittu
Koordinaatit:lat: 65.88017 ° lon: 25.04269 °
Kartta:Sijainti kartalla
Muuta:Pihapiirissä laavu sekä lähdepuro
Huomioitavaa:Tupaa ei suositella käytettäväksi yöpymiseen
LisätietojaLuontoon.fi

Lisätiedot

Kämppä on rakennettu painekyllästetyistä puista, joten yöpyminen kämpällä ei ole suositeltavaa.

Kivaloiden jääkärikämpän huoltaminen on Keminmaan kunnan vastuulla. Metsähallituksen alainen Lapin luontopalvelut on ilmoittanut lopettavansa jääkärikämpän huoltamisen (Yle 27.1.2015).

Jääkärikämpän paikalla on ollut aikaisemmin Keski-Penikan jääkärisauna, joka toimi yhtenä Simon kahakasta selvinneiden jääkäreiden piilopaikkana. Jääkärisauna on tuhoutunut ja sen tilalle rakensi Jääkäripataljoona 27:n perinneyhdistys ja Keminmaan kunta Länsi-Pohjan osaston toimesta nykyisen jääkärikämpän vuonna 1994. Tarkemmin historiasta voit lukea blogista.

Etäisyyksiä

  • Kivalo – Saunasaari = 6km
  • Kivalo – Koivuselkä = 9km (Saunasaaren kautta)
  • Kivalo-Hangassalmenaho = 14km

5 kommenttia

  1. Melkein vakiokohde
    Olemme käyneet paikalla useasti ja tuoneet myös ystäviä tutustumaan paikkaan. Yövyimme jo silloin Keski-Penikan laen kämpässä, kun se oli vielä työmaakopin oloinen, polttoöljyltä haiseva tupa. Lapsena ihailimme Penikoita kotini lähellä olevalta Kivimaalta Kuivaniemen puolelta. Minua on askarruttanut kysymys alkuperäisen Jääkärikämpän sijainnista. Oliko se juuri samassa paikassa?

    1. 1983 kartassa Jääkärikämpän sijainti on merkitty aika lailla nykyisen kämpän kohdille, hieman ehkä nykyiselle laavulle päin.

  2. Rakentaminen 1994
    Hieman tarkennusta. 1994 uusittu kämppä, koska alkuperäinen lahosi. Kämpän uusimisen koordinaattorina toimi sotakamreeri Väinö Kuiri ja avustajana ylikonst. Matti Muranen. Uusimiseen saatiin avustusta työvoimaviraston kautta, mm työvoima. Toki Kuiri ja Muranen kuuluivat res.järjestöihin. Puut (painekyllästetyt) saatin lahjoitustavarana.

Oletko vieraillut taukopaikalla tai reitillä? Kerro terveisesi paikasta muille retkeilijöille.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *