Martimo-ojan niittytupa

Martimo-ojan varressa on varsin vaikeasti kesällä saavutettava Martimo-ojan niittytupa. Tuvan läheisyydessä ei ole varsinaista vedenottopistettä vaan vesi tulee ottaa pintavesistä. 

Makuupaikat:4 henkilöä
Varustus:Kamiina
Käymälä:Kuivakäymälä
Lemmikit:Sallittu
Koordinaatit:lat: 65.80953 ° lon: 25.15766 °
Kartta:Autiotupa kartalla
Huomioitavaa:Vesihuolto tulee suorittaa pintavesistä.
Lisätietoa:Luontoon.fi

Lisätietoa

Tuvalle pääsee helpoiten talvella hiihtämällä. Kämppä on rakennettu pyörröhirsistä ja sen on suunnitellut sekä rakennutti silloinen Metsähallituksen puistonhoitaja Seppo Mikkola.

1900-Luvun alusta lähtien paikalliset ovat käyttäneet niittysaunaa yöpymispaikkaja suoniityillä käytäessä.
Tuvan paikalla ollut 1800-luvulla rakennettu, Böökin saunaksi tai Aapon kämpäksi nimitetty, sauna paloi vuonna 1998. Nykyinen niittytupa on rakennettu 2002.

Etäisyyksiä

 • Martimo-ojan niittytupa – Hangassalmenaho = 5-6km (talvella hiihtäen)
 • Martimo-ojan niittytupa – Hömmönkosken laavu = 7-8km (talvella hiihtäen)

7 kommenttia

 1. Kertokaa, miksi tämä autiotupa on kesällä vaikeasti saavutettavissa. Suon takia?

  1. Niittytupa on vaikeasti saavutettava kesällä, koska sinne ei kulje ylläpidettyä reittiä. Martimo-ojan vierustaa pitkin, etelästä päin kulkee polku tuvalle, mutta polkua ei ylläpidetä, joten se voi olla hyvinkin vaikeakulkuinen kesäisin esim. märän suon, polulle kaatuneiden puiden yms. takia.

 2. Onko autiotuvalla kukaan käynyt kesän aikaan Hangassalmenahon puolelta-onko suo-osuus kuljettavissa kesäaikaan?

  1. Parina kesänä olen onnistunut kuivana kesänä onnistunut ansamaan tien kautti tulemaan tuvalle. Tokin haasteellinen ollut kävellyt.

  2. Kesällä Martimo-ojan Niittytuvalle Martimojärven laavulta on vaikea päästä. Suurin syy on soiden kosteus ja soilla olevat korkeat mättäät. Jos pääset Martimo-ojan reunalle niin ojaa seuraten sekä Haapaoja ylittäen tuvalle on mahdollista päästä. Aikaa on syytä varata tuvalle pääsemiseen. Kesällä siis Niittytuvalle kyllä pääset. Suosittelen pitkävartisia kumisaappaita ja sauva mukaan tukemaan kävelyä. Hyvinkin voi olla kesällä helpompi tulla Niittytuvalle Pohjoispuolentieltä Perämaantielle ja ajaen Ansamaantien päähän ja siitä lähtien kohti Martimo-ojan Niittytupaa.

 3. Hangassalmenahon p-alueelta n. 6km, näppärä pikku tupa Martimo-ojan varrella. Tuvassa kaksi vuodetta, kamina,pieni pöytä. Ulkona wc,liiteri ja nuotiopaikka penkkeineen.

Oletko vieraillut taukopaikalla tai reitillä? Kerro terveisesi paikasta muille retkeilijöille.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *